fbpx

„Legyél szerény, dolgozz szorgalmasan és a jó munka meghozza gyümölcsét!”
„Ne dicsekedj, mert azt nem illik!”

Ismerősek a fenti mondatok?
Gyerekkorunkban azt tanították, hogy dicsekedni nem szép dolog, de ha kitartóan tanulunk/dolgozunk, akkor majd felfigyelnek tehetségünkre és megkapjuk a jól megérdemelt jutalmat.
A mesék is így végződnek, nem? A királyfié a fele királylány, a rossz pedig elnyeri méltó büntetését.
De vajon így van az életben is?

Amikor dolgozni kezdtem, eleinte titkárnő voltam, de már motivációs levelemben is jeleztem, hogy én marketinges és PR-os vonalon is szívesen dolgoznék, ha esetleg lehetne, ha netalántán előfordulna ilyen a cég működésében, ha nem túl nagy kérés…
Tettem a dolgom szorgalmasan, mindent beleadtam a titkárnősködésbe, de közben igyekeztem a tűz közelében maradni, belekotyogni a marketingbe is, időnként kaptam is feladatokat a marketing osztályról, amit sikeresen elvégeztem.
De persze mindemellett szerény voltam.
És tudod, hogy mi történt?
Felvettek egy marketing gyakornokot. Nem engem – egy másikat!

Volt egy másik munkahelyem, amit nagyon szerettem. A cég folyamatosan nőtt, bővült, de a marketinges feladatokat még mindig az igazgatóhelyettes végezte el.
Nosza, megkerestem, hogy véletlenül nem kell-e neki egy marketing asszisztens-gyakornok. Boldogan kezdtünk együtt dolgozni, de én még mindig szerény voltam, és bár sikerrel végeztem a rám bízott feladatokat, rengeteg reklámot, hirdetést írtam, de még mindig nem érezte úgy, hogy az egészet nekem adhatja. Naná, hiszen soha nem dicsekedtem azzal, hogy mennyire szeretnek partnereink velem dolgozni!

Ezután vettem egy nagy levegőt és jelentkeztem egy nagy céghez szövegírónak. Már a jelentkező levélben leírtam, hogy milyen zseniális vagyok, hogy milyen fantasztikus szövegeket írok, azt sem titkoltam el, hogy ezeknek kimutatható eredménye van, több érdeklődőt, több vásárlót hoznak. Nem szerénykedtem egy percig sem és fel is vettek azonnal!
Amíg ott dolgoztam, egyre komolyabb feladatokat kaptam, boldogan dicsekedtem sikereimmel és ennek meglett az eredménye.

Amikor vállalkozni kezdtem, nehéz volt leküzdeni természetes szerénységemet. Sokszor voltak, akik nem akartak zsákbamacskát, és kerek-perec megkérdezték (a legapróbb részletekig), hogy milyen munkát végeztem, milyen eredményeket tudok felmutatni? És itt bizony dicsekedni kellett!

Tegnap a facebook-on ünnepélyesen meghirdettem a büszkélkedés hetét.
Írd a poszt alá, hogy te mivel dicsekszel ügyfeleidnek, mire vagy a legbüszkébb a vállalkozásodban? Kattints ide és válaszolj!

Én arra, hogy a fenti, kukacos ügyfél ma már magától áradozik rólam és ajánlja a munkám mindenkinek. Eleinte dicsekedni kellett, de most már ő dicsér engem!

És büszke vagyok még a sok-sok pozitív véleményre, amit a referenciák oldalon olvashatsz.

És még annyi mindenre…

Ahol a figyelemfelkeltő, ellenállhatatlan, hatékony webszövegek születnek.

Szolgáltatások

  • Marketing szövegírás
  • Tartalommarketing
  • Keresőoptimalizálás
  • Sales oldalak