fbpx

Tudod, mi a legfélelmetesebb dolog a világon?

Felejtsd el a horrorfilmeket, rémálmokat. Amikor az ember leül szöveget írni, rendszerint ez a látvány szűkíti össze a gyomrát, tágítja ki a pupilláját, ettől a képtől veri le a víz:

És a tudat, hogy semmi, de semmi nem jut az eszembe!
Az ember ilyenkor azon kapja magát, hogy – mint iskolás korában – hirtelen borzalmasan izgalmasnak tűnik a falon mászkáló pók, vagy a kérdés, hogy mi lesz vacsorára, illetve azon kezd gondolkodni, hogy miért nem választott valami kevésbé macerás foglalkozást, lehetne mondjuk bolti eladó is…

Szerencsére a dolog itt még nincs elveszve, egy kis ráfordítással könnyen válhat az az üres papírlap a Világ Legijesztőbb Dolgából egy csapásra a lehetőségek tárházává, inspiráló festővászonná. Ilyenkor nincs másra szükség, mint hogy beindítsd az agyadat, hogy abból a hátsó, pánikkal lezárt teremből előbújjon az a gondolatcsíra, ami hamarosan érdekes, színes blogbejegyzésben, hírlevélben vagy sales-oldalban ölt formát.

A bekapcsolás módja mindenkinél más és más, ezért általános érvényű, mindenkinél tuti tippként működő segítséget nem tudok adni; van akik ilyenkor leül egy kávéval, más a sétában hisz és akadnak, akiknek az segít, ha egy kicsit teljesen félreteszik a témát.
Vigyázz, ez utóbbi technika határidős feladatoknál nem válik be!

Elárulom a titkomat; én például vicces képeket szoktam nézni az interneten. Amikor már teljesen kikapcsolnak a gondolataim és csak buta fejjel nézem a monitort tíz perce, akkor egyszer csak BUMM! derült égből a Gondolat, a szöveg első mondata, vagy akár az egész megjelenik a fejemben. Egymás sarkára taposnak a mondatok és alig várják, hogy eljussanak az ujjaimhoz, bekerüljenek a szövegszerkesztőbe és világgá szaladjanak az Interneten keresztül.

Ha megvan az a bizonyos BUMM-élmény,  de a szövegszerkesztő még mindig gonoszul hunyorog és pánikreakciót vált ki, akkor hasznos elővenni a jó öreg technikát; a papírt és a tollat.
Garantáltan megszünteti a görcsöket, kézzelfoghatóvá teszi az alkotási folyamatot, ezáltal lelkesít és erőt ad:)

Te mivel indítod be magad?

Ahol a figyelemfelkeltő, ellenállhatatlan, hatékony webszövegek születnek.

Szolgáltatások

  • Marketing szövegírás
  • Tartalommarketing
  • Keresőoptimalizálás
  • Sales oldalak