fbpx

„Mindig legyen két
jó könyv kezedügyében:
ezt írd, azt olvasd.”

Fodor Ákos

fű, könyvek, könyvoldalakAz angoltanárom azt mondta mindig, hogy ha nem tudod elmondani, amit akarsz a nyelvvizsgán, hazudj. Mondd el helyett azt, amit tudsz. Ezért amikor télen Balin voltam, és a helyiek megkérdezték, mivel foglalkozom, azt mondtam:
– Saya menulis. Írok.
– Apa yang kamu tulis? És mit írsz? – kérdezték.
Hááát… hogy magyarázzam el a marketing szövegírást a rizsföldön dolgozó 70 éves bácsinak a pár mondatból álló indonéz nyelvtudásommal, és az ő hasonló angoltudásával? Nem tudtam, ezért egy picit füllentettem: „Saya menulis buku”. Könyvet írok.
Bár már Magyarországon vagyok, de a szívem egy kicsit még visszahúz, és minden nap beszélgetek egy indonéz barátommal, próbálom gyakorolni a nyelvet.

Úgy döntöttem, nem akarok tovább hazudni, mert csúnya dolog.
Úgyhogy mostantól teljesen őszintén mondom: saya menulis buku. Írok egy könyvet;)

A Webszövegek fennállása óta 7 könyv munkálataiban vettem részt, ezek egy részét fordítottam, szerkesztettem, vagy tanácsadó voltam, de volt olyan is, amit a háttérben, titokban én írtam – ezt nevezik szellemírásnak. A 7 könyvből ezért 6-nak a címoldalán nem szerepel a nevem, csak belül, a borítón találod meg, hogy szerkesztette Nagy Tímea – birge –. A 7. egy angol nyelvű mesekönyv, ami különösen a szívemhez nőtt.

De most nem erről akarok mesélni, hanem a 8. könyvről, ami immár teljesen a saját gyermekem lesz. Az első betűtől az utolsóig én írom, szerkesztem, én vagyok a korrektorom, a lektorom, és én gondoskodom a kiadásról is. Hatalmas munka, de nagyon izgatott vagyok.
A saját könyvről már évek álmodoztam, de mindig halogattam, mindig lebeszéltem magam róla, hogy á, kinek van erre ideje, energiája… viszont most elhatároztam, hogy belekezdek.

 

birge könyvet ír…

A könyv szakkönyv, tankönyv, munkafüzet, és remélem, hogy egy kicsit szórakoztató irodalom is lesz egyben: marketing szövegírásról kisvállalkozóknak, a tőlem megszokott lazasággal és stílusban, rengeteg sok példával, feladattal. A háttérben pedig nagyon-nagyon sok extrával, de egyelőre nem szeretném lelőni a poént;)

Világéletemben szerettem segíteni és tanítani (konkrétan tanárnéni akartam lenni kiskoromban). Többek között ezért van ez a blog is: hogy az elmúlt évek összes tudását és tapasztalatát átadhassam neked, nektek, vállalkozóknak.

Most ÉN kérem a TI támogatásotokat: adjatok hozzá erőt, motivációt, hogy megcsináljam hiszen értetek dolgozom. Az én álmom ugyan, de nektek lesz nagy segítség.

Felhatalmazlak, sőt, megkérnélek rá, hogy időnként igenis kérdezzétek meg, hogy állok vele, ne hagyjátok, hogy elsumákoljam, vagy félretegyem.

2020. május 10-én így áll a helyzet:

A könyv készülését, és várható megjelenését a facebook oldalamon tudod követni (szinte) napról-napra. Jöhet a támogatás: lájkolj, kommentelj, kérdezz, nyüstölj, segíts, hogy a lelkesedésem kitartson a végéig!

Ahol a figyelemfelkeltő, ellenállhatatlan, hatékony webszövegek születnek.

Szolgáltatások

  • Marketing szövegírás
  • Tartalommarketing
  • Keresőoptimalizálás
  • Sales oldalak